Θέματα Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία μας, σε εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού ΕΕ 679/2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (ή εν συντομία ΓΚΠΔ ΕΕ 679/2016), ενημερώνει τους Υπαλλήλους, τους Πελάτες, τους Προμηθευτές, τους συνεργάτες, καθώς και τους λοιπούς συναλλασσόμενους με αυτήν για τα κάτωθι, ήτοι ότι:

 

  1. Τηρεί και επεξεργάζεται Αρχεία Προσωπικών Δεδομένων οικονομικής φύσεως, το είδος και το εύρος των οποίων εξαρτάται από το είδος της συναλλαγής και που προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της εργατικής, ασφαλιστικής, καθώς και της περί ανωνύμων εταιρειών νομοθεσίας.

 

  1. Σκοπός της τήρησης και επεξεργασίας των αρχείων δεδομένων είναι η εξυπηρέτηση, υποστήριξη και παρακολούθηση των πάσης φύσεως συναλλαγών μεταξύ των υποκειμένων της επεξεργασίας και της εταιρείας.

 

  1. Η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων διαρκεί υποχρεωτικά σε όλη τη διάρκεια της συναλλακτικής σχέσης και μετά από αυτή περιορίζεται σε ιστορικούς και στατιστικούς σκοπούς και ανάγκες που υπαγορεύονται από τη νομοθεσία.

 

  1. Τα στοιχεία, τα οποία παράγονται ως αποτέλεσμα της επεξεργασίας της βάσης δεδομένων, δεν κοινοποιούνται σε τρίτο αποδέκτη παρά μόνο στις αρμόδιες αρχές, που ορίζει η εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

 

  1. Κάθε υποκείμενος έχει το δικαίωμα πρόσβασης στο αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με δικαίωμα πληροφόρησης μόνο των προσωπικών δεδομένων που αφορούν σε αυτό, σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ ΕΕ 679/2016 και αφού προηγουμένως απευθυνθεί εγγράφως στην εταιρεία. Τα δεδομένα προστατεύονται με φυσικά και ηλεκτρονικά μέσα.

 

  1. Κάθε υποκείμενος των δεδομένων έχει δικαίωμα να προβάλλει οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία δεδομένων που αφορούν σε αυτό. Οι αντιρρήσεις απευθύνονται εγγράφως στον υπεύθυνο επεξεργασίας και πρέπει να περιέχουν αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή.